Vad vi gör

Cronimet Norr AB är ett dotterbolag till Cronimet Fagersta AB och bildades 2005. Verksamheten utgörs av återvinning av metaller och våra kunder finns representerade från såväl privatpersoner till stora industrier, verkstäder och kommuner.

Verksamheten utvecklas ständigt och idag finns bolaget i Luleå, Kalix, Piteå, Skellefteå och Umeå. Huvudägare är Cronimet Fagersta AB och tillsammans med delägaren Lantz Järn & Metall i Sollentuna ingår vi i en mycket stark ägarkonstellation.

Cronimet Fagersta AB är ett av Sveriges ledande företag för att hantera, processa och leverera rostfritt samt höglegerat skrot av hög kvalitet. Dessa produkter är idag en viktig råvara vid tillverkning av rostfritt stål i Avesta och Sandviken.

Lantz Järn & Metall har under senare år visat på en kraftig expansion och finns idag på ett stort antal platser. Framförallt i mellersta Sverige. På huvudanläggningen i Sollentuna har genomförts stora investeringar och inom gruppen finns även fragmenteringsanläggningar i Norrköping och Västerås samt ett gjuteri i Tierp.

Förutom att vi ständigt arbetar för ökad återvinning av järn och metaller så vill vi fortsätta växa i Norrland.
Och vårt framgångsrecept är enkelt – hos Cronimet byggs lyckade affärer med engagerad personal och kompetens.
Så du är varmt välkommen att kontakta oss redan nu om du vill veta mer.

Kontakta oss

Har du metallskrot och vill hitta en återvinningspartner som återvinner materialet på ett hållbart sätt och ger dig bästa möjliga ersättning? Då är du varmt välkommen att fylla i formuläret nedan.

Kontakta oss